یک عکاس انگلیسی، سعی می کند مردم دنیا را تشویق کند، یک روز را بدون عکس گرفتن بگذرانند.
بکا بلاند همه تلاش خود را به کار بسته تا روز 17جولای را روز بدون عکس معرفی کند.او برای این کار علاوه بر فعالیت های اینترنتی، به شهرهای مختلف انگلستان هم سفر می کند تا در مورد این موضوع بحث کند.
او سعی می کند مردم را راضی کند در این روز دوربینهایشان را زمین بگذارند و به زمانی که خود واقعیشان هستند، احترام بگذارند و در لحظه زندگی کنند.
او این ایده را بعد از مدتها مطالعه در آیین بودا به دست آورده است. به عقیده او عکاسی باعث میشود مردم در یک مکان خاص و جالب در مقابل لنز ژست بگیرند؛ به همین دلیل این نوع عکسها هرگز اصالت و خلوص مکان را به تصویر نمیکشند. شعار عکاس انگلیسی این است: لحظه را دریابید ، آن را بایگانی نکنید.
بسیاری از مردم تصورمیکنند عکاسان روی یک مکان خاص تمرکز میکنند و این روش کمک میکند تا جزییات بهتر نشان داده شوند.
اما به عقیده آیین ذن، این ماهیت و کلیت موضوع است که اهمیت دارد. به همین دلیل اعتقاد و تصور بلاند این است که این امر باعث سقوط عکاسی می شود چون عکاسان یک قاب دور سوژه می کشند و با محدود کردن کل نما، باعث میشوند کل حقیقت ثبت نشود.
بلاند از کسانی که واقعا با این عقیده موافقند خواسته تا نقش پلیس عکاسی ممنوع را ایفا کنند و وقتی می بینند مردم در حال عکاسی هستند، درباره این روز به آنها توضیح دهند.
اما عدهیی مخالف این پیشنهادند و میگویند که بلاند وارد یک جنگ از پیش باخته شده، چرا که روزهای مشابه نظیر روز بدون خرید که از قبل سازماندهی شده بود، کاملا شکست خوردهاند. روز بدون خرید را مبارزان مصرفگرایی خلق کردند اما در این روز مغازهها همچنان لبریز از مشتری هستند. از سوی دیگر سازمانهایی به نام نقطه سفید که سعی میکنند با به رسمیت شناختن یک روز از سال بدون تلویزیون، اینترنت و حتی ماشین، مردم را با نداشتن این چیزها آشنا کنند در طرح خود شکست خوردهاند.
یکی از منتقدان طرح روز بدون عکس معتقد است: اگر بلاند واقعا میخواهد در بریتانیا محبوب باشد، باید این کار را برای دوربینهای مداربسته انجام دهد. در این صورت دوربینها نمیتوانند پلاک ماشینها را ثبت کنند و در خیابانها مردم را تعقیب کنند.
موضوع مطلب :